MINDEORD af generalsekretær for Caritas Danmark

En kæmpe er gået bort

Det er med sorg, at Caritas har modtaget meddelelse om, at Peter Tantholdt Hansen er afgået ved døden. Men sorgen er blandet med glæde og taknemmelighed over alt det, Peter Tantholdt Hansen fik udrettet gennem et langt liv. I over 40 år virkede han som præst på højsletten i Peru.

Her var han også dybt optaget af at sikre udvikling for indianerne gennem en række projekter, som har været støttet af bl.a. Caritas Danmark. Senest har Caritas Danmark i juleaktionen 2009 indsamlet penge til fordel for arbejdet, som nu videreføres uden Peter Tantholdts ledelse.

Det er ikke blot en “kæmpe”, både på håndbold- og basketballbanen, hvor Peter Tantholdt i sine yngre dage slog sine folder på respektive landshold, der er gået bort. Det er også en forkæmper for de fattigste.

I forbindelse med sit 25 års præstejubilæum udtalte han: “Hvis du er indstillet på at leve på samme niveau som befolkningen heroppe, så kommer du aldrig til at mangle noget.” Peter Tantholdt levede et rigt liv, og hans arbejde vil fortsat bære frugt.

Ære være hans minde